Ring til os: +45 65 45 58 59

<
>

Rundrejse i Baltikum

800 års Dannebrog-fejring

Nu har du mulighed for at komme med på en oplevelsesrig rundrejse til De Baltiske Landes tre fantastiske hovedstæder Vilnius, Riga og Tallinn. Glæd dig til at opleve hovedstædernes byliv, kultur og historie - og ikke nok med det. Under rundrejsen skal vi opleve fejringen af Dannebrog, da det den 15. juni 2019 er 800 år siden flaget dalede ned fra himlen under Kong Valdemar Sejrs felttog i Estland. Du kan se frem til en fantastisk folkefest og en indtryksrig rejse.

Dato Den 10.06.2019 – 16.06.2019. Afrejse fra Billund Lufthavn.

Pris Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse og inklusiv flyrejse inkl. skatter og afgifter, al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 300), overnatning i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller, 6 x morgenmad og 6 x aftensmad (heraf 3 middage på lokale restauranter), byrundtur i Vilnius med den gamle bydel, dannebrogsfejring i Tallinn, besøg i den lille by Trakai ved søen, galve og rundvisning i Trakai-slottet, rundvisning i barokpaladset Rundale, byrundtur i Riga med den gamle bydel, naturoplevelser i Sigulda, besøg i middelalderborgen i Turaida, byvandring i Tallinn med den gamle bydel, engelsktalende lokalguider samt dansk rejseleder.

Bemærk tillæg for enkeltværelse 1555 kr.

Bemærk Vi gør opmærksom på, at der ved køb af denne rejse er særlige betingelser. Du skal efter køb bekræfte reservationen hos Risskov Rejser A/S på tlf. 70226600 eller verden@risskov.com. Det skal ske senest 48 timer efter køb af værdibevis. Husk at oplyse, at du er fordelsklub kunde, dit ordrenummer og tilhørende unikke billetnummer samt navnene på alle rejsende i henhold til jeres pas. Se mere under særlige betingelser under "Beskrivelse".

Din pris fra: DKK 10.995,00

Køb

  • Beskrivelse
  • Specifikationer

Beskrivelse

Jubilæumsrundrejse i De Baltiske Stater
For præcis 800 år siden knyttede Danmark og Tallinn for evigt bånd. Den 15. juni 1219 dalede Dannebrog ned fra himlen i Tallinn under Kong Valdemar Sejrs felttog i Estland! 800 år efter fejres jubilæet med dansk folkefest i Tallinn, når byen klædes i rød-hvide farver – og det kan du nu glæde dig til at opleve, når turen går til De Baltiske Stater. Overvær højtidelighederne i Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog ifølge legenden landede og tag del i den muntre folkefest i Tallinn by.

Oplev Estland, Letland og Litauen
Estland, Letland og Litauen udgør tilsammen Baltikum, men trods en fælles historie siden 2. verdenskrig er landene meget forskellige kulturelt, sprogligt og religiøst. Denne rundrejse i Baltikum koncentrerer sig om de tre hovedstæder – Vilnius, Riga og Tallinn. Oplevelserne i hovedstæderne bindes sammen med naturskønne oplevelser i bl.a. området omkring Sigulda, der bliver kaldt ”det lettiske Schweiz”. Glæd dig til en fantastisk rejse fyldt med gode oplevelser.

Program
Denne skønne rundrejse til De Baltiske Lande strækker sig over hele 7 dage fyldt med kultur, natur og gode oplevelser. Nedenfor kan du læse et detaljeret program for rejsen.

Dag 1 - Ankomst til Vilnius i Litauen
Efter ankomsten til Litauen og tjek ind på hotellet tager vores rejse gennem de baltiske lande sin begyndelse med en byvandring i Vilnius’ gamle bydel. Midt i Vilnius, på grænsen mellem den gamle by og de nyere bydele fra 1900-tallet, ligger Katedralpladsen og byens imponerende katedral. Oven for Katedralpladsen ligger det berømte Gediminas tårn, der er den sidste rest af det gamle middelalderpalads. Fra tårnet er der en fin udsigt over Vilnius. Tilbage i den gamle by går vi fra Katedralpladsen ned ad Vilnius’ mest berømte gade, Pilies. Den brolagte gade med dens mange barokbygninger og handlende er Vilnius’ gamle hovedgade og en af de mest charmerende i byen. Vi fortsætter fra Pilies-gaden ind på det gamle universitetsområde, hvor vi skal se den smukke, gamle universitetsplads, der ligger omkranset af universitetets 1700-tals bygninger. På vores vej gennem den gamle bydel passerer vi bygninger, der alle har spillet en vital rolle i landets historie, vi passerer blandt andet det gamle Bispepalads, inden vi kommer til Daggrysporten. Over porten findes et lille kapel til Jomfru Maria. Maria-statuen er dækket af guld og sølv og er kendt for sine mirakelgerninger. Efter byvandringen tager vi tilbage til hotellet, hvor vi skal spise aftensmad.

Dag 2 - Trakai-slottet ved søen Galve
Efter morgenmaden tager vi til Trakai ca. 30 km fra Vilnius. Trakai er en lille, hyggelig by, der er bygget op omkring søen Galve. Byen er et yndet udflugtsmål på grund af sin skønne natur og slottet, der ligger på en ø midt i søen. Vi skal besøge slottet fra 1300-tallet, der er et af de mest besøgte historiske monumenter i landet. Først på eftermiddagen er vi tilbage i Vilnius, og resten af dagen er afsat til egne oplevelser. Det kan anbefales at besøge besættelsesmuseet, hvor tusindvis af litauere mellem 1958 og 1987 var fængslet, blev afhørt, tortureret og henrettet af KGB. Dagen kan også tilbringes med at gå på opdagelse på egen hånd i den gamle bydel. Om aftenen spiser vi middag på en lokal litauisk restaurant

Dag 3 – Korshøjen og Letlands hovedstad, Riga
Denne dag sætter vi kurs mod Riga. Vi passerer Panevezys og fortsætter til Korshøjen i nærheden af byen Siauliai. Højen har karakter af et nationalt pilgrimsted og har fået sit navn efter de utallige kors, der står på den kunstige høj på 40 x 60 m. Korshøjen er nævnt første gang i 1850'erne i forbindelse med de litauere, der døde i en opstand mod russerne i 1831.
Herfra går turen til Bauska, hvor vi skal besøge den lettiske perle Rundale Paladset, der blev bygget til hertugen af Kurland i 1700-tallet. På det prangende slot skal vi på en guidet tur, hvor vi præsenteres for slottets forgyldte sale og udtalte ekstravagance. Herefter fortsætter vi til Riga, hvor vi spiser aftensmad og overnatter to nætter.

Dag 4 - Byvandring i Rigas gamle bydel
Vi skal på byrundtur i storbyen Riga, som er kontrasternes by med smuk art nouveau-arkitektur og forfaldne bygninger side om side. Metropolens gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste, men eventyrbyen vokser så stærkt, at den er i fare for at miste sin status med de mange spejlblanke hoteller og forretningscentre, der popper op alle vegne. Vi skal opleve en af de smukkeste bygninger i Riga, Sorthovedernes Hus fra 1344. Efter at have set byens katedral fra 1211, der anses for at være den største middelalderkirke i Baltikum, besøger vi Frihedsmonumentet – et mindesmærke for de faldne soldater i den lettiske uafhængighedskrig 1918-20, hvor landet løsrev sig fra Rusland. Turen slutter ved Krudttårnet, der er en del af Rigas gamle fæstningsværk. Eftermiddagen er på egen hånd, og det er let at komme omkring i den flade by, hvor flere museer, farverige markeder og spændende butikker udgør den dynamiske bykerne. Vi spiser middag på en lokal restaurant i Rigas gamle bydel.

Dag 5 – Videre mod Tallinn
Vi forlader Riga og kører til Tallinn. På vejen besøger vi Sigulda, der ligger i det centrale Letland ved floden Gauja. I Sigulda findes desuden et væld af historiske mindesmærker, og arkæologiske fund tyder på, at området har været beboet før Kristi fødsel. Efter et stop i byen fortsætter vi til landsbyen Turaida, som opstod omkring Turaida Borgen. Borgen fra 1211 er en af de ældste middelalderborge i Letland og anses for at være den arkæologisk bedst udforskede borg i Baltikum. Efter et besøg på borgen fortsætter vi til Tallinn i Estland. Vi kører til hotellet, hvor vi spiser aftensmad og bor to nætter.

Dag 6 - Dannebrogsfejring i Tallinn
Dagen kommer til at stå i festlighedernes tegn, når vi er med til at fejre Dannebrogs 800 års jubilæum. Tallinn vil i dagens anledning være klædt i de danske og estiske farver, og der er lagt op til en stor festdag. Det forventes, at H.M. Dronning Margrethe vil deltage i festlighederne og holde en tale i Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog, ifølge sagnet, dalede ned til jorden. Vi overværer selvfølgelig det hele.
Vi starter dagen på Dombjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byens mange gotiske kirkespir og tårne mod havet. På Dombjerget skal vi ind at se den ortodokse Alexander Nevsky Katedral, og vi får et indtryk af Zar-Ruslands ortodokse kirker.
I den nedre bydel skal vi opleve middelalderstemningen på en byvandring. Rådhuspladsen midt i den gamle by ligger omkranset af middelalderbygninger. Det 600 år gamle rådhus indtager en central plads, men på pladsen ligger også verdens ældste apotek, der har eksisteret siden 1422.
På vores vej gennem middelalderbyen kommer vi til den mest betagende lille gade, Katarinas passage, der ligger halvt gemt bag de større gader. Vi besøger det 38 meter høje tårn Kiek in de Kok, der er navnet på et forsvarstårn i bymuren, som omkranser Tallinn. På jubilæumsdagen åbner en udstilling i Kiek in de Koek om Dannebrog i kunsten, og den skal vi selvfølgelig se.
Efter byvandringen går vi til Den Danske Konges Have og er med til at fejre Dannebrogs jubilæum. Resten af dagen er afsat til at opleve de mange festligheder, der finder sted i Tallinns gamle bydel.
Efter en skøn dag i Tallinn spiser vi middag på en lokal restaurant i Tallins gamle bydel, hvorefter vi kører tilbage til vores hotel.

Bemærk at det officielle program endnu ikke er offentliggjort, hvorfor der kan komme ændringer i dagens rækkefølge, da dagsprogrammet selvfølgelig tilpasses højtidlighederne.

Dag 7 - Byvandring i Tallinn med KGB Museum, tid på egen hånd og hjemrejse
Vi starter dagen med en gåtur gennem Tallins gamle bydel og bevæger os mod KGB-museet, der ligger i det gamle Hotel Viru. Her ser vi rummet, hvorfra man aflyttede alle værelserne på hotellet. Det blev først fundet for en halv snes år siden, og da stod al aflytningsudstyret stadig intakt.
Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd. I Tallinn findes et utal af museer, og det kan anbefales at besøge besættelsesmuseet, der har fokus på besættelse, modstand og frihed. Dagen kan også bruges til at gå på opdagelse i den gamle bydel, inden vi midt på eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

Hoteller
I løbet af denne skønne 7-dages rejse skal vi bo på tre forskellige hoteller henholdsvis det 3-stjernede Hotel Panorama i Vilnius, det 4-stjernede Park Inn by Radisson Riga Valdemara i Riga og det 3-stjernede Hotel Prita Spa i Talinn.

Særlige betingelser
Værdibeviset udløber 01.04.2019.
Jysk Fynske Mediers Fordelsklubber er alene formidler af dette tilbud
Reservation skal ske til Risskov Rejser A/S på tlf 70226600 eller verden@risskov.com senest 48 timer efter køb af værdibevis. Husk at oplyse, at du er fordelsklub kunde, dit ordrenummer og tilhørende unikke billetnummer samt navnene på alle rejsende i henhold til jeres pas.
Da tilbuddet inkluderer fly, er det ikke muligt at ændre eller annullere købet.

Bemærk
Teknisk arrangør er Risskov Rejser A/S.
Minimum deltagere er 15 personer.
Alle oplyste tidspunkter er vejledende.
Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting.
Ved fejl eller mangler på destinationen skal der rettes henvendelse til opholdsstedet med det samme.
Umiddelbart herefter skal der også rettes skriftlig henvendelse til fordelsklubben på laeserbonus@jfmedier.dk hvor det fremgår, hvem der er klaget til på destinationen. Følges proceduren ikke,
og modtager klubberne først en evt. klage efter hjemkomst,
vil denne blive afvist og kompensation vil ikke være muligt.

Specifikationer

SKU:
#926

All rights reserved © 2015 - 2019 Jysk Fynske Medier P/S