Ring til os: +45 65 45 58 59

Med noget på hjerte

Inspirerende højskoleophold

Glæd dig til et inspirerende højskoleophold, hvor vi skal møde en lang række mennesker, som alle har noget på hjertet. Det er vidunderligt at møde den slags mennesker, og det er mennesker, der inspirerer os og får os til at vokse. Der bliver plads til skarpe foredrag, hyggelige morgensamlinger og selvfølgelig og masser af højskolesang.
'
Dato 10.06. - 14.06 2019, Brandbjerg Højskole

Pris Dobbeltværelse pr. person: Fordelspris 4.500 kr. + 15 kr. Normalpris 4.850 kr. + 15 kr. // Enkeltværelse: Fordelspris 5.100 kr. + 15 kr. Normalpris 5.450 kr. + 15 kr.

Prisen er inkluderer overnatninger, forplejning samt program som beskrevet under "Beskrivelse.

Din pris: DKK 4.500,00

+ 15 kr. Gebyr

Læs om fortrydelsesret

Køb

  • Beskrivelse
  • Specifikationer
  • Fortrydelsesret

Beskrivelse

I denne uge har vi samlet en lang række mennesker som alle har noget på hjerte – noget som de gerne vil dele med os andre. Forfatter Tor Nørretranders vil fortælle om sit syn på lykken, Digter Søren Ulrik Thomsen læser op af sine digte, Bilal Al-Issa, er palæstinenser og har boet 3,5 år på Vestbredden, han vil fortælle sin gribende historie om at høre til i to lande og ikke mindst Cecilia Vanman, som fortæller om skiftet fra skodesigner på de bonede gulve til, at blive den første kvindelige dansker eventryklubben “The Explorers Club”.

Vi skal også på en dejlig heldagstur med kultur og forkælelse. Fra Kongernes Jelling til et af Danmarks bedste whiskydestillerier Fary Lochan, som vil vise rundt, fortælle om hvordan de med blod, sved og engagement har skabt et internationalt whiskeybrand og ikke mindst byde på en lækker frokost.

Så kom til en uge der vil røre og inspirere dig, med skarpe foredrag, dejlige morgensamlinger og masser af højskolesang.

Kursusvært: Morten Lund, højskolelærer.

Medvirkende:
· Tor Nørretranders: Dansk faglitterær forfatter. Han blev et kendt ansigt i Danmark som redaktør af Danmarks Radios videnskabsprogram “Hvælv” fra 1986 til 1989, der blandt andet introducerede fraktaler for den almindelige dansker. Nørretranders store gennembrud som forfatter kom med bogen “Mærk Verden” fra 1991 om bevidsthed. Bogen blev oversat til engelsk og udgivet med titlen The User Illusion: Cutting Consciousness Down to Size i 1998. I 2003 blev han adjungeret professor på Handelshøjskolen i København på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi.

· Søren Ulrik Thomsen: Dansk modernistisk digter.Han debuterede i 1981 med City Slang, der tager udgangspunkt i storbyens “blå rum”, i overført betydning et melankolsk ladet, nærmest romantiseret (i såvel positiv som negativ forstand) miljø. Fra 1995 er Søren Ulrik Thomsen medlem af Det Danske Akademi. Han har bl.a. modtaget Limfjordsegnens Litteraturpris for 2007 og senest Modersmål-Prisen 2016.

Bilal Al-issa: Har læst International Virksomhedskommunikation og Arabisk på SDU. Han har i den forbindelse haft et studieophold på et år i Cairo, Egypten (2009-2010), derudover har han sammenlagt boet i på Vestbredden i 3,5 år hvor han har arbejdet som projektkonsulent i Det Danske Hus i Palæstina (DHIP). Derudover er han nuværende rådsmedlem i Mellemfolkeligt Samvirke og han har medvirket i en række tv- og radioprogrammer både i Danmark og Palæstina.

Cecilia Vanman: Eventyrer, Havpattedyrbiolog og Ekspeditionsleder. Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia den første danske kvinde der er blevet optaget som ’Fellow’ i The Explorers Club, et internationalt fællesskab og verdens mest prestigefyldte klub for opdagelsesrejsende og eventyrere. Cecilia har blandt andet ledt filmekspeditioner for National Geographic Society og har som eneste dansker krydset Nordvestpassagen på tre forskellige sejlekspeditoner.

Mandag den 10/6:
11.00-12.00: Ankomst og indkvartering (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00).
12.00: Frokost
13.00: Rundvisning på skolen og Brandbjergs Historie: Vi går en tur på skolen, i parken og kigger ned i herregården, hvor vi hører om Brandbjergs historie og den tragiske fortælling om den grå dame.
15.30-17.30: Søren Ulrik Thomsen: Digtoplæsning og dialog med forfatteren Søren Ulrik Thomsen
19.30 – 20.30 “Da jeg var barn”: Et hyggeligt spil hvor dine historier kommer i fokus. Deltagerne sidder i små grupper og slår med en terning, ud fra terningens antal fortælles en historie fra dit liv, svarende til året som terningens øjne viser. En dejlig måde at genhuske sine erindringer og lære om hinanden på.

Tirsdag 11/6:
8.30: Morgensamling: Vi kan faktisk ændre verden – ét menneske ad gangen. Historie fra højskolen hvor et højskoleophold har ændret livet for både højskoleeleven og alle omkring
9.30-12.00:På udflugt i herregårdslandskabet med naturvejleder.
Vi skal på tur i nærområdet omkring Brandbjerg og introduceres for det historiske landskab, som har været præget af herregården og dens virke gennem århundreder. Brandbjergs skov er urørt naturskov og byder ud over en overvældende variation i plante- og dyreliv på dybe slugter, mosbegroede stammer og en rislende bæk – vi befinder os på kanten af Grejsdalen, som rummer et meget særegent og smukt landskab.
13.00-14.30: Tid til en gåtur omkring højskolen eller i Grejsdalen m. kursusleder.
15.30-17.30: Bilal Al-issa: Jagten på min identitet: Hvem er jeg? Hvor er jeg fra? Hvor hører jeg til? Er jeg dansker eller palæstinenser? Og hvordan kan jeg vide det? Få en personlig beretning om livet fra en statsløs palæstinenser født i flygtningelejren Chatila i Libanon, til opvæksten i Danmark til opholdet i forfædrenes hjemland i Palæstina. Og udfordringen i at forme en egen identitet, som ikke hører til en bestemt nation.
19.30: “Så syng da Danmark”: Vi skal synge en masse nye og gamle højskolesange og høre om baggrunden for dem.

Onsdag 12/6:
8.30: Morgensamling om positive fællesskaber v/ Morten Lund.
9.30 – 15.00: Heldagstur, en udflugt for livsnydere
En hel dag med fokus på gode oplevelser og skønne smagsoplevelser. Med bus kører vi i samlet flok til kongernes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald, der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling. Herfra går turen til det lokale whiskydestilleri, Fary Lochan, hvor der laves både single malt whisky i høj kvalitet, snaps, gin og likør. Efter en kyndig rundvisning, med beretningen om både hvorfor og hvordan man får ideen til at satse alt og etablere et whiskydestilleri i Danmark, nydes en veltillavet frokost fra Ålbækslagteren og der smages lidt på de våde varer, som er Fary Lochans speciale.
19.00: Friaften med mulighed for filmen “Boyhood”: Richard Linklaters usædvanlige kraftanstrengelse af en spillefilm følger i en flydende strøm af kapitler en drengs liv gennem 12 år og er optaget over 12 år. På trods af filmens fravær af ydre drama er »Boyhood«s meditative udvikling en tankevækkende rejse gennem selve livets mysterium. Hvorfor er vi her? Hvad skal vi? Fik du set, det du ville?

Torsdag 13/6:
8.30: Morgensamling: Marianne Buus: Om sammenhængskraft
Kl. 9.30-12.00: Samtalesalon om livsglæde ved kursusleder: Danskerne er verdens lykkeligste folk, men hvad gør os glade? Hvad gør dig glad? Hvad kan vi gøre for at blive gladere i hverdagen? Vi får holdningerne i spil og taler på kryds og tværs om egne erfaringer, ambitioner og gode tanker.
14.00-16.30: Tor Nørretranders: Man kan øve sig på at blive lykkelig. Det har bare ikke noget med penge at gøre! I bogen “Glæd dig” diskuterer Tor Nørretranders glæden ud fra et videnskabeligt synspunkt og tilsætter den desuden egne personlige betragtninger. Både psykologer, hjerneforskere og økonomer beskæftiger sig i disse år med lykken, og det er der en god grund til. Vi har nemlig i den rige vestlige verden nået et materielt velstandsniveau, hvor penge ikke kan gøre os mere lykkelige. Men hvad er det så, der gør os lykkelige?
18.30: Festaften Så er det tid til at udøve lidt lykke!

Fredag 14/6:
8.30: Morgensamling
8.30-9.00: Udtjekning af værelser.
9.30-11.30: Cecilia Vanman: Fra Stilletter til Svømmefødder: Cecilia tager publikum med bag scenen på en række vilde projekter på havet og fortæller om sin egen radikale karriererejse fra modebranche til natur. Vær med når der skal laves spillefilm med stunt-dykkere, hør om rekordjagende fridykkere som svømmer til utrolige dybder på et åndedrag og følg forskningsprojekter i piratfyldte farvande, hvor hvalerne vender sig i voldsomme bølger. Vi skal blandt andet til Det Indiske Ocean, Caribien, Middelhavet og James Bonds’ svømmepøl til filmstunts i Pinewood Film Studios i England.
12.15-13.00: Frokost
13.00: Farvel og tak for denne gang (ved bestilt transport køres der til Vejle Banegård kl. 13.00).


Ved afbud før 4 uger før kursusstart, frafalder indlemdelsesgebyr kr. 500. Ved afbud senere end 4 uger før kursusstart, refunderes det samlede kursusgebyr ikke.

Specifikationer

SKU:
#1109

Fortrydelsesret

Dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført

All rights reserved © 2015 - 2019 Jysk Fynske Medier P/S