Ring til os: +45 65 45 58 59

Livet, der var engang 7

Mod nye horisonter

Årets kirkegårds spil på Svendborg Assistens Kirkegård. Succesen fra tidligere gentages, når det syvende kirkegårdsspil opføres.

Dato 01.08.2019 - 03.08.2019, på Svendborg Assistens Kirkegård.

Pris Fordelspris kr. 130,- + 20,- gebyr // Normalpris kr. 150,- + 20,- gebyr

Bemærk
Spillene er regnvejrs sikrede. I tilfælde af regn, spilles og fortælles i kirkegårdens kapel.

Din pris fra: DKK 130,00

+ 20 kr. gebyr

Køb

  • Beskrivelse
  • Specifikationer

Beskrivelse

Spillet er et samarbejde mellem kirkegården, fhv. kirkegårdsinspektør Tommy Christensen, Marianne Kjær (manuskript og iscenesættelse) og en arbejdsgruppe, bestående af: Bjarne Gregersen, Per Thrane, Gudrun Fussing og Hanne Jensen, Svendborg lokalhistoriske arkiv, Niels Holluf, Lone Mikkelsen, Svendborg FritidsTeater/Svendborg Senior Scene.

Povl Chr. Balslev er komponist, korleder, musiker og kapelmester, der samler sangkor, solister og musikere.

Margit Høll står for de mange historiske kostumer og lighed med fordums svendborgere og andre sørger dygtige make-up-artister for.

Der medvirker som altid mellem 50 og 60 spillere, fortællere, sangere, musikere i alle aldre. Teaterugen er ren familieteaterlejr for de medvirkende.

Det syvende spils undertitel: Mod nye horisonter, peger på, at de 14 fortællinger, forbundet med sang og musik, handler om pionerer og visionære folk på og udenfor sydfyn, der satte nye ting i gang og gjorde en forskel.

Der er også fokus på den sydfynske tendens til at smugle helt fra forhistorisk tid. Bygning af teaterhuse, arkitekter og politikere, der byggede byen fremadrettet, driftige forretningsfolk, kendisser som almindelige borgere. Personligheder som brygger og krigsråd Koch, der fandt en ”stenmand” under Vor Frue Kirke, og blev udsat for hån i byen som i Rottefælderevyen. Der er dyrenes og naturens Harald Thomsen, som gav Svendborg et Zoologisk museum. Man møder forkæmpere for en svømmehal, Jernbanen og de svage i samfundet. Der er byens helte fra ”Slaget på Reden”, Riisbrich og Linde.Høj og lav. Politiske personligheder f.eks. Agnes Jensen, i byrådet kendt som ”Røde Agnes”. Vi møder kvinder, der bevæger sig ind i ”mandefag” som den første kvindelige læge, præst og journalist i og fra Svendborg. Den gennemgående person er forfatteren Carl Ewald, far til PH, og i 1880erne den skarpeste pen på Svendborg Avis.

De medvirkende rekrutteres på Svendborg FritidsTeater, der i 42 år har været byens familieteater, men alle kan være med som fortællere og de tidligere svendborgere.

Hvert spil slutter med ordene fra et nutidsvidne, der giver bud på livet og fremtiden på Sydfyn. Nutidsvidnet skifter gennem de seks forestillinger, så man kan høre mere om by og land, kirkerne, byens styre, dyr og natur, de store huse og folks fællesskaber.

Livet, der var engang-spillene på Svendborg Assistens Kirkegård begyndte i jubilæumsåret med en store vandring rundt til gravene. Derefter blev der to faste scener. På Højen og i Columbariet, som publikum og de medvirkende vandrer til med musik i spidsen.

Spillene er regnvejrssikrede. I tilfælde af regn, spilles og fortælles i kirkegårdens kapel.

Spillene er tænkt, som titlen siger, som en hyldest til livet midt i de dødes have. Man kan efter forestillingerne besøge udvalgte grave og her læse mere om de personer, man lige har set fortælle om deres liv og tid.

De tidligere kirkegårdsspil:
August 2003: Livet, der var engang, I anledning af Svendborgs byjubilæum.
August: 2005: Livet, der var engang, 2- 1845 til 1945 (H.C.Andersen og Befrielsen på Sydfyn)
August 2007: Livet, der var engang, 3- Købmænd og Kaptajner
August 2010: Livet, der var engang,4- Himmel og Jord
August 2013: Livet, der var engang,5-Slægters gang, rig og fattig
August 2016: Livet, der var engang,6- I Krig og Fred

Specifikationer

SKU:
#1054

All rights reserved © 2015 - 2019 Jysk Fynske Medier P/S