Ring til os: +45 65 45 58 59

Salget er lukket
<
>

Krydstogt på Donau

7 lande og 5 hovedstæder

Nu har du mulighed for at komme på et fantastisk 11-dages flodkrydstogt på Donau. Ombord på det 4-stjernede flodkrydstogtskib Der Kleine Prinz sejler vi gennem 7 lande og besøger 5 betagende hovedstæder. Glæd dig til den perfekte kombination af oplevelsesrige udflugter og afslappende atmosfære. Når du køber via fordelsklubben, sparer du 500 kr. pr. person.

Dato Se datoer under ”Beskrivelse”.

Pris Priserne varierer efter afrejsedato fra 12.995 kr. til 14.495 kr. Prisen er pr. person og inklusiv fly København-Wien og Bukarest-Wien-København inkl. bagage, transfer lufthavn-skib t/r, 10 overnatninger på 4-stjernede M/S Der Kleine Prinz i kahyt på hoveddæk, velkomstdrink, helpension ombord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack, levende musik ombord, erfaren dansk rejseleder og udflugter jf. program.

Bemærk Tillæg for dobbeltkahyt som enekahyt op hoveddæk 6500 kr. Under ”Beskrivelse” kan du læse mere om, hvad der er inkluderet og ikke inkluderet i prisen.

  • Beskrivelse
  • Specifikationer
  • Fortrydelsesret

Beskrivelse

Donau – dronningen blandt Europas floder
Donau er en fantastisk flod, der har bragt liv, handel, opdagelser og kultur med sig fra Schwarzwald til Sortehavet. Floden er en af Europas kulturelle hovedveje, der byder på en perlerække af spændende udflugter til interessante byer. Et flodkrydstogt på Donau er den perfekte kombination af oplevelser og afslapning. Den hyggelige og afslappede stemning ombord giver energi til at udforske de fantastiske byer undervejs på turen. Og så er det uden tvivl et plus, at man kun behøver pakke ud én gang.

Datoer for afrejse
Den 15.04.19 sejlretning: Wien – Bukarest 13.495 kr. FÅ PLADSER
Den 25.04.19 sejlretning: Bukarest-Wien 13.495 kr. (omvendt program) FÅ PLADSER
Den 19.05.19 sejlretning: Wien – Bukarest 13.995 kr. UDSOLGT
Den 29.05.19 sejlretning: Bukarest-Wien 13.995 kr. (omvendt program) UDSOLGT
Den 06.07.19 sejlretning: Wien – Bukarest 13.995 kr. UDSOLGT
Den 16.07.19 sejlretning: Bukarest – Wien 13.995 kr. (omvendt program) UDSOLGT
Den 26.07.19 sejlretning: Wien – Bukarest 13.995 kr. UDSOLGT
Den 05.08.19 sejlretning: Bukarest - Wien 13.995 kr. UDSOLGT
Den 15.08.19 sejlretning: Wien – Bukarest 14.495 kr. UDSOLGT
Den 18.09.19 sejlretning: Wien – Bukarest 14.495 kr. UDSOLGT

Program

Dag 1 - Ankomst til Wien og ombordstigning
Med fly fra København til Wien. Bustransfer til havnen, hvor vores hyggelige skib M/S Der Kleine Prinz venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og har god tid til at slappe lidt af og se os omkring på skibet. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning.

Dag 2 - Wien
Vi nyder den dejlige morgenbuffet på skibet og tager derefter på byrundtur i Wien og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder. Vi starter med det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet - en royal sommerresidens fra det 18. århundrede. Vi går en tur i det imponerende parkanlæg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Wien. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. 
Efter frokost på skibet er der udflugt til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark.
Efter middagen ombord er der mod tillæg mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse.
Sent om aftenen sejler skibet mod Bratislava.

Dag 3 - Bratislava
Vi befinder os i dag i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter morgenmad ombord på skibet tager vi på rundtur i den charmerende og romantiske by. Vi kører med byens berømte sightseeing-tog Oldtimer gennem byen og op på bakken, hvor slottet ligger med smuk udsigt over byen og floden. Efter køreturen spadserer vi gennem den mindre kuperede gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.
Efter frokost er der tid til at opleve lidt mere af den hyggelige by, inden vi hen på eftermiddagen fortsætter vores krydstogt med vinsmagning og musikalsk underholdning i baren. Senere passerer vi Gabcikovo, som er den største sluse på den øvre del af Donau. Vi spiser middag ombord, mens vi fortsætter turen mod Budapest. 

Dag 4 - Budapest
Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes. Efter morgenmad ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen.
Der er frokost ombord på skibet, hvorefter eftermiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største, gå på opdagelse i den store markedshal eller besøg en af byens mange spa-bade med thermalsk kildevand.
Der er mod tillæg mulighed for at afslutte den første dag i Budapest med et flot folkloreshow med strygeorkerster og dansere. Forestillingen finder sted i et centralt beliggende koncerthus. Efter forestillingen kører vi en tur for at se Budapest by night og nyde udsigten over den smukt oplyste by fra Gellert-højen.

Dag 5 - Budapest
Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter dagen er til fri disposition i Budapest. Om formiddagen er der mulighed for at deltage i en tilkøbsudflugt til den pittoreske landsby Szentendre fra det 17. århundrede. Om eftermiddagen er der mod tillæg mulighed for at deltage i en udflugt til pusztaen, et træfattigt steppelandskab cirka 45 kilometer syd for Budapest.
Vi spiser middag ombord og hen på aftenen fortsætter skibet mod byen Mohacs.

Dag 6 - Mohacs
Om morgenen ankommer vi til Mohacs i Ungarn. Efter morgenmaden kører vi til Pécs, som kaldes "kunstelskernes by", da den er kendt for sine talrige gallerier, museer og historiske mindesmærker. Vi starter med at besøge byens store vartegn; domkirken, der er bygget i det 11. århundrede. I kirken spilles der en kort orgelkoncert. Herefter skal vi se byens øvrige seværdigheder, heriblandt Szecheni-torvet, Kaptalan-gaden med smukke restaurerede huse fra middelalderen og rådhuset. Efter rundturen bliver der lidt tid på egen hånd i gågadeområdet med hyggelige butikker og cafeer. Frokost foregår på skibet, hvorefter vi nyder en afslappende stund ombord, mens skibet fortsætter mod Vokuvar.

Dag 7 – Vukovar & Novi Sad
Vi er nået til Kroatien. Vukovar har Kroatiens største flodhavn og er en hyggelig by med cafeer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992. Under gåturen kan vi udforske byens fine huse i barokstil, hvorefter vi nyder frokosten ombord, mens vi sejler videre til Novi Sad i Serbien.
Novi Sad er den 3. største by i Serbien og er desuden kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods i selskab en lokal guide. Der tilbydes endvidere mod tillæg tur til Krushedol-klostret og landsbyen Sremski Karlovci. Turen lægger ud med et besøg på klostret, som ligger på Fruska Gora-bjerget. På turen tilbage til Novi Sad gøres stop i den lille by Sremski Karlovci, som er centrum for vinproduktionen i Fruska Gora-regionen. Her skal vi på privat besøg hos familien Zivanovic, der er kendt for fremstillingen af Bermet-vin, som blev serveret ved habsburgernes og den russiske zars hoffer. I den store have vil vores værter servere flere forskellige typer Bermet-vin samt familiens hjemmelavede honning. Der vil også være besøg i vinkældrene samt på det lokale honningmuseum. På turen tilbage til Novi Sad passerer vi Petrovaradin-fæstningen, som kaldes "Donaus Gibraltar".

Dag 8 - Beograd
Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Undervejs er der en lille pause med en forfriskning på Hotel Majestic. Efter byrundturen kører vi til en lille landsby i Vojvodina-regionen. Her skal vi spise frokost hos en lokal familie, som byder på hjemmelavet frokost med lokale specialiteter og sljivovica, den lokale blommebrændevin samt musikalsk underholdning. Efter middagen ombord kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og modeshow med fremvisning af de verdensberømte Sirogojno-strikvarer. Ved midnatstid forlader vi Beograd og fortsætter vores rejse.

Dag 9 - Jernporten
Vi tilbringer dagen ombord. Sejladsen præsenteres over skibets højttaleranlæg og går gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Vi kan se frem til en hyggelig aften med kaptajnens gallamiddag, hvor der forinden er mulighed for et besøg på skibets bro og i maskinrummet.    

Dag 10 - Vidin
Vi ankommer om morgenen til byen Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau og er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort. Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet. Om eftermiddagen er der mulighed for at tilkøbe en udflugt til det fascinerende naturfænomen Belogradchik, som består af et eventyrlandskab af klippeformationer. 610 meter over havet ligger et imponerende fort, hvis historie går 2.000 år tilbage i tiden.    

Dag 11 – Turnu Magurele - Bukarest
Efter morgenmaden går vi fra borde i Turnu Magurele. Herfra er der transfer til Bukarest - engang kendt som Østeuropas Paris. Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationalteatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet og besøger Patriarkens Kvarter. Midt på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København via Wien.

Om flodkrydstogtskibet
Det 4-stjernede flodkrydstogtskib Der Kleine Prinz er vores base på turen gennem smukke landskaber og hyggelige byer langs Donau. Skibet er blevet totalrenoveret i vinteren 2016-2017, hvor både kahytter og fællesområder er blevet nyindrettet. Skibet har 45 kahytter og plads til 90 passagerer. Kahytterne er rummelige med panoramavindue og eget badeværelse. Ombord finder man blandt andet en restaurant, en hyggelig salon/bar, hvor underholdningen foregår, reception, elevator (kører ikke op til soldæk) og stort soldæk med solstole og rygeområde. Gratis wi-fi når forbindelsen tillader det. Stemningen ombord på skibet er afslappet. På udflugterne anbefales det, at man tager behageligt tøj og gode travesko på, hvorimod det forventes, at man klæder om, når middagen skal nydes.

Pension ombord
Pensionen inkluderer morgenmadsbuffet med stort udvalg inkl. æg og bacon m.m., 4-retters frokostbestående af salatbuffet, suppe, hovedret og dessert, eftermiddagste/kaffe med småkager samt 5-retters middagbestående af salatbuffet, forret, suppe, hovedret og dessert. Der stilles snacks frem i baren hen på aftenen og der er døgnet rundt gratis adgang til kaffe, te og vand samt frisk frugt. Drikkevarer kan købes til rimelige priser.

Udflugter inkluderet
• Byrundtur i Wien og udflugt til Scönnbrunn
• Byrundtur i Bratislava med bytog og til fods
• Vinsmagning ombord
• Byrundtur med bus i Budapest
• Byrundtur med bus i Pecs + kirkekoncert
• Byvandring i Vokuvar med klosterbesøg
• Byvandring i Novi Sad
• Byrundtur med bus og til fods i Beograd
• Landsbybesøg med frokost i Vojvodina
• Byvandring i Vidin med besøg i Baba Vida
• Byrundur med bus i Bukarest

Ikke inkluderet i prisen - tilkøb
Kahyt på øvre dæk kr. 2.000 pr. person
Drikkevarer
Drikkepenge til lokale guider/chauffører
Drikkepenge til skibets personale (ca. €70 pr. rejsedeltager)
Forsikringer
All inclusive-drikkevarepakke kr. 1.600: Fadøl, vin i glas (rød, hvid, rosé og mousserende), sodavand, vand (også i kahytten og til udflugter) sort kaffe/te i baren samt whisky, vodka og gin (udvalgte mærker). Gælder fra 09.00-24.00. Ved køb skal ALLE på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.
Administrationsgebyr pr. bestilling kr. 95
Følgende udflugter kan tilkøbes - bestilles sammen med rejsen:
Folkloreshow og Budapest by night kr. 375
Klassisk koncert i Wien kr. 415
Udflugt til Pusztaen kr. 340
Udflugt til Szentendre kr. 175
Udflugt til Krushedol kr. 195
Udflugt til Belogradchik kr. 195

BEMÆRK - om vandstand og sluser
Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, der bl.a. medfører, at ekstraordinær lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges.
På baggrund af ovenstående kan en del af transporten foregå med bus, hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Bemærk
Teknisk arrangør er Best Travel A/S med CVR-nr. 32 57 15 22. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2190 og af Danmarks Rejsebureau Forening. En del af Stena Line Travel Group.
Minimum deltagere: er 25 personer pr. afgang.
Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting.
OBS! Forbehold for udsolgte datoer og trykfejl.
Du modtager en bekræftelse på mail efter bestilling. Hvis Best Travel har brug for yderligere information, vil du blive kontaktet pr. telefon eller e-mail.

Specifikationer

SKU:
#752

Fortrydelsesret

Dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført

All rights reserved © 2015 - 2019 Jysk Fynske Medier P/S