Ring til os: +45 65 45 58 59

<
>

Indiens højdepunkter

10 dages rundrejse

Har du altid drømt om at besøge Indien? Så grib chancen, og tag med på denne 10 dages rundrejse, hvor vi blandt andet oplever Taj Mahal, sejler på den hellige Ganges og udforsker storbyen Delhi. Vores kyndige danske rejseleder gør os klogere på det komplekse land og sørger for, at vi kommer hjem med en helstøbt rejseoplevelse. Helpension og udflugter er inkluderet i prisen, så du skal bare læne dig tilbage og nyde rejsen.

Dato D. 01.10 – 10.10.19. Afrejse fra Billund Lufthavn. Bemærk: Prisen er blevet sat 500 kr. ned.

Pris Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse og inklusiv dansk rejseleder, fly Billund Lufthavn – Delhi med mellemlanding, 2 indenrigsflyvninger, udflugter jf. program, indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse, helpension og skatter og afgifter.

Se under ”Beskrivelse” hvad prisen ikke inkluderer.
Tillæg enkeltværelse: 2.998 kr.

Din pris fra: DKK 14.498,00

Køb

  • Beskrivelse
  • Specifikationer

Beskrivelse

Indiens Højdepunkter – spændende rundrejse
Glæd dig til en spændende ferie med et væld af oplevelser. Indien har en lang og spændende historie, som til tider har været brutal og ødelæggende. Heldigvis er landet stadigvæk spækket med kulturelle og historiske varemærker, som gør landet til et spændende rejsemål.
På vores rejse skal vi blandt andet opleve Taj Mahal, Ganges’ hellige by Varanasi, og de UNESCO-fredede erotiske templer i Khajuraho. Der venter os også de smukke paladser i Orchha – rajputternes hovedstad. . Komforten er i top, da vi som altid bor på fremragende hoteller, og helpension er inkluderet.

Dag 1: Fly Billund – Delhi
Vi flyver fra Danmark til den indiske hovedstad, Delhi. Ved ankomsten til Delhi Indira Gandhi lufthavn kører vi til vores hotel.

Dag 2: Delhi. Byrundtur
Med en historie på mere end 3.000 år har Delhi øvet stor indflydelse på den indiske kulturhistorie. Mens Indiens store kystbyer fortsat kun var rene mudderbanker, var Delhi en sydende hovedstad for et ældgammelt rige. Få byer har været bygget, forsvaret, erobret, plyndret, brændt, forladt og genopbygget så mange gange. Og vi starter dagens program i den gamle bydel. Her kigger vi forbi den prægtige Jama-moske, der hører til blandt de største og fineste i Indien. Grundstenen blev lagt i 1650, og det tog mere end 5.000 arbejdere seks år at færdiggøre dette enorme bygningsværk. Vi fortsætter videre med cykelrickshaw gennem det spændende basarkvarter i nærheden. Mellem basarens boder med udbud af alskens fremmede frugter og duftende krydderier ligger små ydmyge butikker, hvor skræddere, barberer og håndværkere altid har travlt.

Dag 3: Fly Delhi – Varanasi. Tid til afslapning
Tidligt om morgenen kører vi til lufthavnen og flyver til Varanasi, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. Varanasi ligger, hvor Gangesfloden slår et lille sving. Ganges flyder derfor nogle kilometer fra syd mod nord, hvilket har givet byen en uhørt hellighed. I mere end 2.000 år har Varanasi således været Indiens religiøse hovedstad og dermed et af hinduernes absolut vigtigste valfartssteder. Hvad Mekka er for muslimer, er Varanasi for hinduer. Alle hinduer valfarter før eller siden hertil for at meditere og bade i den hellige flod. Desuden drømmer hinduer om at ende deres dage her. På trapperne ned til floden brænder ligbålene døgnet rundt.Ved ankomsten kører vi direkte til vores centralt placerede hotel, hvor resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd eller afslapning på hotellet.

Dag 4: Varanasi. Sejlads på Ganges, udflugt til Sarnath og cykelrickshaw
Lige før solopgang følger vi pilgrimmene ned mod Gangesfloden. Hvis det er stjerneklart, kan vi se, at floden danner en halvcirkel om byen, eller en halvmåne – guden Shivas tegn. På den anden side af floden er der ingen by, for hinduerne betragter ikke denne landstrimmel som hellig.Når himlen farves rød, og lysspejlingen over Ganges varsler endnu en dag, begiver vi os i robåde ud på floden. Morgentågen giver samtidig sceneriet et overnaturligt præg, og omgivelserne antager hurtigt form af et gigantisk kalejdoskop med tempelpræster, sadhuer, ulmende ligbål og pilgrimme, der med nøgne overkroppe eller indhyllet i røde, gule og blå sarier langsomt går ned ad de sidste trin og ud i vandet. Efter frokost tager vi på udflugt til byen Sarnath, kun få kilometer nordøst for Varanasi. I stærk kontrast til Varanasi er Sarnath et fredfyldt buddhistisk centrum med stupaer (runde relikviebygninger) og små helligdomme. Det var her, Buddha for cirka 2.500 år siden holdt sin første tale til sine disciple. Vi har tid til at gå rundt og nyde de smukke omgivelser, inden vi sidst på eftermiddagen begiver os tilbage mod Varanasi. Om aftenen tager vi på byrundtur i cykelrickshaws. Vi kører gennem de smalle, snoede gader og stræder og passerer kupler og minareter, små og store tårne, forladte paladser fra det 18. århundrede og hundredvis af templer. En vanvittig trafik, larmende pilgrimme, beskidte unger, hellige køer og farvestrålende begravelsesprocessioner gør byen til et sandt orgie af lyde, lugte og farver. Cykelturen ender ved den gamle basar ved floden, og vi fortsætter turen ned til floden og trapperne, hvor de afdøde bliver brændt. Dagen lang hænger en tåge af røg over området. Det er helt almindeligt, at offentligheden følger de afdøde på vej til ligbålet. Sceneriet er på samme tid både grufuldt, mageløst og befriende. Vi slutter dagen af med at opleve den smukke aftenpuja ved et af de mange hinduistiske templer langs Ganges’ bredder. Puja er en rituel tilbedelse af en guddom, som kan forrettes af alle. I templerne varetages puja-ritualet dog først og fremmest af præster, mens de hengivne mere er tilskuere end medvirkende.

Dag 5: Fly Varanasi – Khajuraho. Byrundtur
Det er tid til at sige farvel til Varanasi. Næste mål er Khajuraho, hvortil vi flyver midt på dagen.Engang var Khajuraho en stor hovedstad, men nu er den en relativt lille landsby til trods for de mange turister. Khajuraho har Indiens største gruppe af hinduistiske og jainistiske templer fra middelalderen, som især er berømte for deres erotiske skulpturer. Dem ser vi nærmere på i morgen, mens vi i dag nøjes med at tage på en kort byrundtur, inden vi vender tilbage til hotellet. Her er der tid til at slappe lidt af inden aftenens middag.

Dag 6: Khajuraho. Erotiske templer og bus til Orchha
Khajurahos smukke templer er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. I dag eksisterer der stadig en masse ubesvarede spørgsmål om, hvorfor disse templer blev bygget på et så øde sted. Dog skal vi være taknemmelige for denne afsides beliggenhed, da den har bidraget til templernes bevarelse. Templernes altdominerende udsmykning er af erotisk karakter, og der er ikke meget overladt til fantasien. Efter frokost kører vi videre i bus til Orchha. Engang var Orchha den livlige hovedstad for den gamle herskerslægt bundelaerne. Byen er en af Indiens gemte skatte og er ofte overset af de mange turister, som ellers strømmer til landet hvert år. Byen ligger blandt flere velbevarede paladser og templer på bredden af Betwa-floden med en befæstet ø i midten. Den oprindelige by blev grundlagt i 1531 og var indtil 1783 hovedstaden i et kongedømme styret af rajput-folket. Hvis tiden tillader det, kan vi gå den ene kilometers vej til Ram Raja-templet, et tidligere palads.

Dag 7: Orchha. Smukke paladser og tog til Agra
Om formiddagen begiver vi os ud på en oplevelsesrig gåtur rundt om den befæstede ø, mens vi besøger byens tre paladser: Jehangir Mahal, et imponerende kompleks, hvorfra der er en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab og dets arkæologiske museum; Raj Mahal med smukke vægmalerier og Raj Praveen Mahal. Efter frokost begiver vi os til den nærliggende togstation og tager toget videre til Agra. Vi er fremme i Agra først på aftenen, hvor vi indlogerer os på vores dejlige hotel. Man kender kun lidt til Agras tidlige historie, men i begyndelsen af det 16. århundrede blev byen hovedstad i stormogulernes rige og blev dermed for alvor et magtcentrum på det indiske subkontinent. Stormogulerne havde deres oprindelse i det afghansk-persiske område og invaderede store dele af det nordlige Indien. Med en regeringstid, der strakte sig fra cirka år 1500 til 1700, regnes stormogulerne for de mest betydningsfulde af alle udefrakommende herskere i Indien.

Dag 8: Agra. Taj Mahal og Agra Fort
Dagens højdepunkt er uden tvivl vores besøg i Taj Mahal. Shah Jahan opførte Taj Mahal som gravmausoleum for sin yndlingshustru, Mumtaz Mahal, der døde i barselsseng. Mausoleet, der er anlagt på en fire meter høj sokkel, er bygget i 1631 i persisk stil og omgivet af fire slanke minareter. Det står i tindrende hvidt marmor og er dekoreret med millioner af halvædelstene. Hele bygningen udstråler en unik ro og harmoni, og det kan være meget svært at løsrive sig fra denne perle. Vi besøger også Agra Fort, som er opført i rød sandsten af herskeren Akbar i årene 1565-73. Fortet er et imponerende og velholdt bygningsværk, der dog tydeligt bærer præg af tidernes skiftende herskere: fra Akbars røde sandsten til Shah Jahans silkehvide, ædelstensindlagte marmorflader. Udsigten over Yamuna-floden til Taj Mahal er blændende.Da stormogulen Shah Jahans magtsyge søn Aurangzeb overtog magten efter sin far, dræbte han sin yngre bror og gjorde herefter sin far til fange på netop Agra Fort. Herfra kunne Shah Jahan, indtil han døde i 1666, nyde udsigten fra en smukt udskåret marmorbalkon til Taj Mahal. (Bemærk, at på afgange, hvor dag 8 er en fredag, besøger vi Taj Mahal den efterfølgende dag (dag 9), da Taj Mahal er lukket om fredagen).
Agra byder på nogle af de fineste butikker med indisk marmor, så i løbet af dagen kigger vi forbi en af dem samt en juveler.

Dag 9: Agra. Shopping, kørsel til Delhi og afskedsmiddag
Agra byder på nogle af de fineste butikker med indisk marmor, og om formiddagen vi vil besøge nogle af dem. Herefter forlader vi Agra for at køre til Delhi. Vi kører af den nye Yamuna Highway, som på ganske få timer bringer os tilbage til den indiske hovedstad. Vel fremme i Delhi indlogerer vi os på vores hotel og spiser vi en god afskedsmiddag.

Dag 10: Delhi – Billund
Efter en oplevelsesrig rejse er det tid til at sige farvel til det nordlige Indien. Vi oplever for sidste gang Indiens fascinerende kaotiske stemning på vej ud til lufthavnen, inden vi flyver mod Danmark.

Prisen inkluderer ikke
Sygeafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
Eventuelle ekstra arrangementer
Tillæg for enkeltværelse
Visum til Indien
Drikkevarer
Drikkepenge til guide, chauffør og assistent (beregn ca. USD 25,-)
Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
Personlige fornødenheder
Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Ekstra oplysninger om rejsen fra Albatros

Bagage
På indenrigsfly i Indien må man maksimalt medbringe 15 kilo indtjekket bagage og 7 kilo håndbagage. Hvis denne begrænsning overskrides, skal man betale et gebyr på ca. 6 USD pr. ekstra kilo. Vi vil derfor anbefale, at du tager højde for bagage-begrænsningen allerede hjemmefra – især hvis du planlægger at shoppe undervejs på rejsen. Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Håndværksbesøg
På rejsen har vi indlagt enkelte besøg på små virksomheder og kooperativer, som producerer nogle af de ting, som kendetegner Indien: tekstiler, marmor og juveler. Der vil naturligvis være mulighed for indkøb på disse stop.

Deltagerantal
Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly
Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Bemærk
Teknisk arrangør er Albatros Travel. Albatros Travel er er medlem Rejsegarantifonden - nr. 676
Minimum deltagere 15 personer.
Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting.

Specifikationer

SKU:
#853

All rights reserved © 2015 - 2019 Jysk Fynske Medier P/S