Ring til os: +45 65 45 58 59

DET SKØNNE LIV

ALT DET, DER GØR DIG GLAD

Glæd dig til et inspirerende højskoleophold, hvor vi kan se frem til morgensamling, fortællinger, naturoplevelser og vandreture, gode snakke og bevægelse. De absolutte højdepunkter bliver et provokerende og spændende foredrag med Nils Malmros og Lone Kühlmann, hvor vi kommer tæt på de to personligheder. Vi forkæles ligeledes med lækre måltider, hvor bæredygtighed og god smag er i centrum.

Dato 18.03-22.03. 2019, Brandbjerg Højskole.

Pris Dobbeltværelse: Fordelspris 4.075 kr. + gebyr. Normalpris 4.575 kr. + gebyr. // Enkeltværelse: Fordelspris 4.625 kr + gebyr. Normalpris 5.125 kr.

Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse og inkluderer: overnatninger, fuld forplejning og program som nedenstående.

Din pris: DKK 4.075,00

+ 15 kr. gebyr.

Læs om fortrydelsesret

Køb

  • Beskrivelse
  • Specifikationer
  • Fortrydelsesret

Beskrivelse

Ugen igennem nyder vi hinandens selskab og den gode højskolestemning, vi begejstres og forundres sammen over de mange muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder livsnydere og idémennesker, der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge, hvor vi fejrer det skønne liv. Kom som du er – og tag inspiration og god energi med dig hjem.

Kursusleder:
Morten Lund, kursusleder og underviser på Brandbjerg Højskole

Medvirkende:
· Nils Malmros: Filminstruktør. En udpræget auteur, der altid selv skriver sine manuskripter. Malmros’ psykologisk realistiske, ægte virkende og ofte vittige film gennemstrømmes af hans egne, detaljerige erindringer fra barndom og ungdom i 1950’erne i Århus. Inspireret af den franske Ny bølge producerede han sine første film selv og fik et overraskende gennembrud med skoledrenge-skildringen “Lars Ole 5C” (1973). Den var første del af en trilogi om en borgerlig, beskyttet, men seksuelt undertrykt opvækst. “Drenge” (1977) og det skarpe hovedværk “Kundskabens træ” (1981) om pubertetsårene fuldender trilogien. Malmros skiftede gear i “At kende sandheden” (2002), der, inspireret af hans fars skæbne, fokuserer på en læge i etisk-professionelle konflikter. Filmen vandt priser på Sochi og Mar del Palata-festivalerne. I “Kærestersorger” (2009) om en gymnasieforelskelse vendte han tilbage til sin skoleungdom. Sideløbende med sin filmkarriere læste Malmros til læge og blev færdiguddannet i 1988. Han har modtaget tre Bodilpriser og har siden 1970’erne været regnet for en af dansk films førende instruktører.
· Simon Lægsgaard, forstander på Brandbjerg Højskole.
· Lone Kühlmann: Lone er journalist og forfatter, og har gennem de seneste mange år siddet som enten formand eller bestyrelsesmedlem i forskellige organisationer. Lone deltager hyppigt som kommentator i debatter på TV og i radioen.


Kursusprogram

Mandag 18. marts
11.00: Ankomst (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 11.00).
12.00: Frokost
13.00-14.30: Velkomst og rundvisning v. Kursusleder Charlotte Zeberg
15.00-17.00: Nils Malmros: Sorg og glæde: Tager sit udgangspunkt i vinteren 1984. Filminstruktøren Johannes har været ude for at holde et foredrag, og da han kommer hjem er katastrofen sket. Hans kone Signe har i en psykose dræbt deres ni måneder gamle datter, Maria. Smerten er ubærlig, men Johannes er alligevel opsat på at beskytte sin kone mod et retssystem, der kan være uforstående. Han vil derfor gøre, hvad han kan for at hjælpe hende, for han føler selv skyld for hendes situation. Sammen med en retspsykiater forsøger Johannes at finde nøglen til en forståelse af den ulykkelige hændelse, hvilket betyder en granskning i fortidens forelskelse, jalousi og ofte altoverskyggende filmarbejde. I sin søgen finder Johannes frem til vigtige ting i livet, der giver håb for en gensidig og moden kærlighed.
19.00 – 20.30: Syng dig glad. Fællessang: Vi synger de bedste sange fra højskolesangbogen

Tirsdag 19. marts
8.30 – 9.00: Morgensamling om Brandbjergs køkken: Kreativitet, fantasi og bevidsthed om råvarer og ressourceudnyttelse betyder meget arbejdet i med at skabe lækker økologisk mad.
9.15-11.45 Vandretur – Brandbjerg Sønderskov: En smuk vandretur i Brandbjergs egen skov. Skoven er klassificeret som uberørt naturskov og kendetegnes ved et rigt dyre og planteliv, rislende bæk, mosbegroede stammer og et dramatisk landskab. Vi prøver kræfter med den første del af den nyligt indviede vandresti, Grejsdalsstien, og får en præsentation af nærområdets spektakulære urørte naturskov med en enestående flora.
14.00-16.00: Morten Lund: Positive Fællesskaber: Beskrivelse af foredraget kommer snarest.
19.30: Forstander Simon Lægsgaard: Højskoleaften – Lev dig glad i fællesskab

Onsdag d. 20. marts
8.30 – 9.00: Morgensamling
9.30 – 15.00: Heldagstur, en udflugt for livsnydere
En hel dag med fokus på gode oplevelser og skønne smagsoplevelser. Med bus kører vi i samlet flok til kongernes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald, der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejste mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling. Herfra går turen til det lokale whiskydestilleri, Fary Lochan, hvor der laves både single malt whisky i høj kvalitet, snaps, gin og likør. Efter en kyndig rundvisning, med beretningen om både hvorfor og hvordan man får ideen til at satse alt og etablere et whiskydestilleri i Danmark, nydes en veltillavet frokost fra Ålbækslagteren og der smages lidt på de våde varer, som er Fary Lochans speciale.
19.00: Friaften med mulighed for filmen “Sorg og glæde” som Nils Malmros fortalte ud fra mandag.

Torsdag 21. marts
8.30 – 9.00: Morgensamling
9.30 – 14.30: Vandretur i Grejsdalen – Istidsbakker og kraftige vandløb: Store terrænfald med gamle vandmøller. De nederste 6 km har Grejs Å et fald på ikke mindre end 25 m, og det stærke fald gav i sin tid muligheden for at anlægge kornmøller ned gennem dalen. Fra slutningen af 1700-tallet blev flere møller omdannet til industrimøller.Grejs Mølle og Electro- møllen blev klædefabrikker, og i Hammerværket blev der produceret søm. Omkring år 1900 havde Grejsdalen landets største koncentration af industrimøller.
15.00: Kaffe og terningefortællinger: Et hyggeligt spil hvor dine historier kommer i fokus – Deltagerne sidder i små grupper og slår med en terning – ud fra terningens antal fortælles en historie fra det pågældende år i ens eget liv. En dejlig måde at genhuske sine erindringer og lære om hinanden på.
16.00: Festforberedelser
18.30: Festaften

Fredag 22. marts
8.30 – 9.00: Morgensamling
9.30 -11.00: Lone Kühlmann: Vi bliver ikke yngre – fat det!
Hold på hat og briller når Lone Kühlmann går i gang med sin fyndige, muntre og inspirerende opsang til alle os, der vakler mellem kirurgi og terapi for at håndtere alderdomstegnene. Foredraget er baseret på forfatterens nye bestseller af samme navn, og handler om emner som: Desperation er uklædelig, begejstring idiotisk. Respekt får man kun, hvis man respekterer sig selv. Er man single, når man er enke?
11.15- 12.00: Evaluering og ugeafslutning
12.00: Frokost
13.00: Afsked (ved bestilt transport køres der fra Vejle Banegård kl. 13.00).

Bemærk

OBS: Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting. Medbring din tilsendte billet i udprintet form.
Vi gør opmærksom på, at kontaktoplysninger og CPR numre videregives til Brandbjerg Højskole, til brug for dokumentation over for Undervisningsministeriet.
Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Specifikationer

SKU:
#897

Fortrydelsesret

Dette køb er omfattet af forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, hvilket betyder, at du ikke har fortrydelsesret, når din bestilling er gennemført

All rights reserved © 2015 - 2019 Jysk Fynske Medier P/S