Ring til os: +45 65 45 58 59

Amalfikysten – en betagende kyststrækning

Tekst: Rikke Nygaard Ager

Omgivet af dramatiske klippepartier og med en fantastisk smuk udsigt ud over kysten og bugten finder man Amalfikysten. Området betragtes som én af Europas flotteste kyststrækninger – og det er med god grund. Synet, der møder en, når man ankommer til stedet, er næsten ikke til at beskrive. Her finder man smukke autentiske bygninger, betagende bjerge og smukt azurblåt hav. 

Amalfikystens beliggenhed
Cirka 35 kilometer sydøst for Napoli finder man den berømte Amalfikyst. Området ligger ved Middelhavet under den del, der kaldes det Turrhenske Hav. Amalfikysten er ikke bare et smukt og betagende område med flot og frodig natur – det ligger også tæt på populære italienske attraktioner. Blandt de største attraktioner tæt på Amalfikysten kan nævnes det vulkanske bjerg Vesuv - en sammensat vulkan, der er bygget op af utallige udbrud. Ikke langt fra Amalfikysten finder man også det verdensberømte Pompeji - en større romersk by, som i dag er delvis begravet og ødelagt.

Området i og omkring Amalfikysten er spækket med oplevelser og muligheder. Både for de, der er til storslåede naturoplevelser, og de som er interesserede i kultur og historie. Amalfikysten gemmer på en række gemte skatte, der ofte ikke er åbenlyse for turister. Hvis man vil have det maksimale ud af besøget, anbefales det derfor, at man tager afsted med en dygtig lokal guide.   

Flotte udkigsposter venter
Italienerne kalder Amalfikysten for ’Den guddommelige kyst’, hvilket er svært at sige sig imod. På klippepartierne ud til havet ligger de maleriske, autentiske og farverige landsbyer flot placeret. Her er det muligt at gå fra den ene landsby til den anden ad små vandrestier. På vandrestierne findes udsigtsposter, hvis udsigt tager pusten fra de fleste. Særligt vandreturen fra Scala mod Ravello tilbyder ét af områdets måske smukkeste udsigtsposter. Her er der garanti for, at kameraets hukommelseskort bliver fyldt hurtigt op med betagende billeder af den smukke kyst med blåt hav, flotte sprækkede bjerge og autentiske farvede huse.   

Maritim stemning i havnebyen Amalfi
Amalfi var en tidligere maritim Republik, der i dag er optaget på UNESCOs liste over verdensvarv. I mange år var byen en vigtig maritim handelsby mellem den arabiske og europæiske del af verden. Her var særligt silke og korn essentielle handelsvarer for de aftaler, der blev indgået. Byen indeholder en ubeskrivelig aura, der særligt mærkes rundt om i de små gader og stræder og på den flotte havnepromenade, hvor bådene ligger smukt og stille i det azurblå hav. Et besøg i byen opleves bedst med en lokal guide, der kender alle de lokale små gader og samtidig kan fortælle om byens imponerende fortid. 

Bestil din rejse til Amalfikysten 
Hos Jysk Fynske Mediers Fordelsklubber har vi sammensat en fantastisk rejse til Amalfikysten med mange udflugter og oplevelser. Med på rejsen er rejseleder og Italien-ekspert Kim Ferrigno. Kim er opvokset i området, og kan derfor vise ukendte dele af Amalfikysten, som turister ellers ikke får lov til at opleve. Den lille hyggelige by Scala, der afholder den årlige Kastanje-fest danner rammen for rejsen, mens rejselederen tager dig med rundt til områdets gemte skatte. Glæd dig til at udforske én af Europas smukkeste kyststrækninger på denne oplevelsesrige rejse.

Se rejsen her

Værd af vide om Amalfi
-    Hovedstad: Rom
-    Sprog: Italiensk
-    Tidsforskel: Der er ingen tidsforskel imellem Italien og Danmark
-    Temperaturer: Gennemsnitstemperaturen i den koldeste måned, januar, er på 10,7 °C. Gennemsnitstemperaturen i den varmeste måned, august, er på 26,8 °C.

All rights reserved © 2015 - 2019 Jysk Fynske Medier P/S